معرفی نژاد گوسفند افشاری | گوسفندان افشاری

گوسفند افشاری
فهرست مطالب

آشنایی با ویژگی ها و مزیت های گوسفندان افشاری

گوسفند افشاری یکی از انواع نژادهای گوسفند بوده که به دلیل ویژگی‌هایی که دارد، در میان نژادهای برتر ایرانی مورد بررسی قرار می‌گیرد. در رابطه با گوسفند افشاری باید گفت که این نژاد، اصالتا مربوط به زنجان بوده و امروزه در استان‌های آذربايجان غربی، آذربايجان شرقی و كردستان، به طور پراکنده در حال پرورش است. به علاوه باید افزود که سود اقتصادی حاصل از پرواربندی این نژاد دام، سبب شده تا علاوه بر شهرهای ذکر شده، در کرمانشاه، همدان، آذربایجان غربی، البرز، تهران و فارس هم این دام مورد پرورش قرار بگیرد. با توجه به اینکه گوسفندان نژاد افشاری به لحاظ اقتصادی مقرون‌به‌صرفه‌تر هستند، بسیاری از دامداران و دامپروران، با در نظر گرفتن شرایط پرورش این نژاد گوسفند، جهت خرید گوسفند نژاد افشاری اقدام می‌کنند. از این رو هدف ما در ادامه این محتوا، ارائه توضیحات بیشتر در خصوص ویژگی‌های ظاهری، نوع نژادی و دلایل اهمیت و محبوبیت این نژاد است.

دوستانی که مایل به خرید گوسفند زنده هستند کلیک کنند.

تشخیص بره افشاری

فنوتیپ نژاد گوسفند افشاری

گوسفند نژاد افشاری هم مانند هر نژاد دامی دیگری، به لحاظ ظاهری، دارای خصوصیات و ویژگی‌هایی بوده که سبب تمایز آن از انواع دیگر گوسفندان می‌شوند. این خصوصیات و ویژگی‌ها، در ادامه به طور دقیق مورد بررسی قرار گرفته شده‌اند:
-رنگ پشم از جمله مولفه‌های ظاهری برای تفکیک و تشخیص انواع دام است. در رابطه با نژاد گوسفندان افشاری هم این مسئله صدق می‌کند. رنگ پشم گوسفند افشاری، عموما قهوه‌ای روشن، تا تیره است و به ندرت در رنگ سفید مشاهده می‌شود.

با توجه به اینکه اصالت گوسفند افشاری به زنجان و مناطق کوهستانی باز می‌گردد، به وضوح می‌توان دریافت که این گونه از گوسفندان قدرت حرکتی بالا و از دست‌وپاهای قوی با فرم خاص برخوردار است تا بتواند مسیرهای کوهستانی را طی کند‌. همچنین باید افزود که گوسفند افشاری به نسبت نژادهای دیگر از قد بلندی برخوردار است.

از دیگر فاکتورها و مولفه‌های مربوط به ظاهر گوسفند افشاری، می‌توان به فرم گوش آن‌ها اشاره کرد. این دسته از گوسفندان، معمولا گوش‌های بزرگ و افتاده دارند که گونه‌های نیم گوش و بدون گوش هم در میان آن‌ها رویت می‌شود.

از آنجایی که گوسفند نژاد افشاری از دنبه سنگینی برخوردار است، دارای دنبه دولپی و پهنی بوده که حالت افتادگی دارد. به علاوه باید افزود که سطح دنبه این حیوان، مانند بخش‌های دیگری چون سطح پشت، گردن و دنبالچه، از پشم پوشیده شده است.

هر یک از خصوصیاتی که تا اینجا در رابطه با فنوتیپ و ساختار ظاهری گوسفند افشاری مطرح شد، به نحوی می‌تواند در شناسایی این نژاد و تفکیک آن از دیگر نژادهای گوسفندان ایرانی، موثر واقع شود. به علاوه خصوصیات دیگری هم قابل بررسی هستند که ویژگی‌های منفعتی این نژاد را بیان می‌کنند.

 

در این سایت بخوانید: فواید گوشت گوسفندی چیست؟

گوسفندان افشاری

درباره بهترین نژاد گوسفندان ایرانی اینجا بخوانید.

بررسی نژاد گوسفندان افشاری

شاید فکر کنید که عبارت افشاری، تمام آن چیزی است که می‌تواند نژاد گوسفند مورد بحث را تعریف کند! اما اگر بخواهیم از یک ساختار نژادی قالب برای تمام نژادهای ایرانی و توصیف منابع آن‌ها بهره بگیریم، سه گروه نژادی گوشتی، شیری و پشمی، مورد معرفی قرار می‌گیرند. با توجه به اینکه گوسفند افشاری دارای گوشت باکیفیت و خوشمزه در بدن خود هست، در میان نژاد گوشتی مورد توصیف قرار می‌گیرد.

از این رو اغلب برای تامین گوشت و پروتئین، در تولیدات زنجیره‌ای، از نژاد گوشتی مانند نژاد افشاری بهره گرفته می‌شود. از دیگر دلایلی که سبب توصیف نژاد گوسفندان افشاری در میان انواع گوشتی می‌شود، ظرفیت بالای این دسته از نژاد دامی، در پرواربندی و افزایش وزن است.

از طرفی هم باید افزود که این نژاد ایرانی، تنها به سبب تامین منابع پروتئینی مورد توجه قرار نمی‌گیرد؛ بلکه کیفیت پشمی که نژاد افشاری دارد، سبب شده تا برای کاربردهای مربوط به صنعت نخ ریسی هم، این گوسفندان از اهمیت بالایی برخوردار باشند. با توجه به اینکه پشم گوسفند افشاری از حجم مطلوب و ضخامت بالایی برخوردار است، عموما از پشم این نژاد برای صنعت فرش بافی بهره گرفته می‌شود‌. کیفیت و حجم شیر این گوسفندان هم می‌تواند از دیگر مزایایی باشد که سبب انتخاب آن‌ها توسط دامداران می‌شود. با این وجود گوسفند افشاری را تنها در نژاد گوشتی توصیف می‌کنند.

در این سایت بخوانید: معرفی شغل دامداری و دامپروری

خصوصیات گوسفند نژاد افشاری

گوسفندان نژاد افشاری، با توجه به اینکه دارای خصوصیات و ویژگی‌های متعددی هستند، می‌توانند سود بالایی برای دامداران داشته باشند. یکی از این ویژگی‌ها، مربوط به بحث توانایی سازگاری با محیط‌های مختلف و نیز عادت پذیری با شرایط آب‌وهوای مناطق سردسیری است. به همین دلیل نژاد افشاری، بیشتر در مناطق کوهستانی مانند غرب و شمال غربی کشور مورد پرورش قرار می‌گیرد. همچنین باید افزود که گوسفند افشاری در مقابل امراض و باکتری‌ها، می‌تواند مقاومت بالایی از خود بروز دهد. از این رو نگهداری از این نژاد گوسفندان، در شرایط سخت هم می‌تواند نتیجه بخش باشد.

بحث مهم دیگری که می‌توان در رابطه با گوسفندان افشاری مطرح نمود، مربوط به توان بالا در دوقلوزایی و چندقلوزایی است. این خصوصیت برای ایجاد گله بزرگ، در قالب یک مزیت قابل توصیف است. به همین دلیل دامداران برای توسعه هر چه بیشتر تعداد دام خود، نژادهایی با چنین قابلیتی خریداری می‌کنند. اینکار می‌تواند سوددهی به مراتب بالایی برای دامپروران به همراه داشته باشد و در قالب یک گزینه اقتصادی مورد بررسی قرار بگیرد.

نژاد گوسفند افشاری

دلایل محبوبیت گوسفند افشاری

با توجه به تمامی آنچه که تا اینجا در رابطه با گوسفندان نژاد افشاری مطرح شد، به وضوح می‌توان دلایل روشنی را برای محبوبیت و گزینش این دسته از دام‌ها ارائه داد. دلایلی چون مقاومت بدنی بالا، رشد سریع و قابلیت افزایش وزن، از جمله عواملی هستند که عموما در وهله اول مورد بررسی قرار می‌گیرند. به طوری که روزانه تا 280 گرم افزایش وزن، برای گوسفند نژاد افشاری تعریف می‌شود.

در این بین باید در نظر داشت که بحث سوددهی و اقتصادی بودن نژاد گوسفندان افشاری، خود از مهم‌ترین و اصلی‌ترین دلایل برای جلب توجه دامداران به این نژاد دام است. گوشتی بودن و برخورداری از شیر و پشم مرغوب، سبب می‌شود تا خریدار حداکثر بهره را از دام و اجزای آن ببرد. به علاوه همانطور که گفته شد، نژاد گوسفند افشاری، می‌تواند دوقلوزا و یا چندقلوزا باشد. این مورد در بحث سوددهی و توسعه سرمایه، نقش پررنگی را ایفا می‌کند.

به همین سبب، اغلب دامداران و دامپرورانی که در مناطق کوهستانی، به پرورش و نگهداری از دام‌ها مشغول هستند، این گونه را انتخاب می‌کنند. از این رو می‌توان گفت که تمامی این عوامل در کنار هم، سبب افزایش تقاضا برای خرید این نژاد گوسفند شده‌اند.

جهت اطلاع از اصول پرورش گوسفند کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

افرادی که قصد دارند، جدیدترین و آخرین قیمت گوسفند زنده را بدانند، کلیک کنند.