همه چیز درباره خواص جگر گوسفند | فواید و مضرات جگر گوسفندی

خواص جگر گوسفند
فهرست مطالب

معرفی کامل فواید و مضرات جیگر گوسفند

جگر گوسفند از جمله غذاهای پرطرفدار و خوشمزه ای به شمار می رود که دارای فواید بیشماری برای تقویت سیستم ایمنی بدن و دستگاه گوارشی است. در واقع جگر، توانایی تامین حجم قابل توجهی از مواد مورد نیاز بدن را داراست. این ماده مغذی حاوی مقادیر فراوانی از ویتامین ها، اسیدهای چرب، آهن، پروتئین، مواد معدنی و … می باشد. البته لازم به ذکر است که به علت کلسترول بالای این ماده غذایی مقوی، نباید در مصرف آن زیاده روی شود. در این مقاله قصد داریم در مورد فواید و خواص جگر گوسفندی صحبت کنیم. پس تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

پیش از ارائه مطلب، چنانچه تمایل دارید که از قیمت گوسفنده زنده مطلع شوید، کلیک کنید.

جگر گوسفندی دست کامل

خواص جگر سیاه و سفید گوسفندی در طب سنتی

با توجه به ارزش غذایی بالا و خواص فراوان جگر گوسفندی، این غذای لذیذ فواید بسیاری برای سلامتی بدن از دیدگاه طب سنتی و نوین دارد. با اینکه سبزیجات و میوه ها از منابع مهم مواد معدنی و ویتامین ها محسوب می شوند، اما در این میان، همواره خوردن جگر سیاه و سفید گوسفندی نیز، به عنوان یک منبع غنی از پروتئین ها توصیه می گردد. در این بخش می خواهیم به شرح خواص جگر گوسفندی بپردازیم.

1- پیشگیری از سرطان، از خواص جگر گوسفندی
یکی از خواص جگر گوسفندی که می توان به آن اشاره نمود، خاصیت ضد سرطانی این ماده مغذی است. سلنیوم موجود در جگر سیاه و سفید که نقش آنتی اکسیدان را در بدن ایفا می کند، از طریق مبارزه با رادیکال های آزاد، مانع از ایجاد ناراحتی های قلبی و بیماری سرطان خواهد شد.

2- خواص جگر گوسفندی در رفع کم خونی بدن
مصرف جگر گوسفندی در افراد مبتلا به کم خونی بسیار توصیه می شود. این ماده مغذی به جهت داشتن اسید فولیک، در ایجاد سلول های قرمز خون نقش اساسی داشته و می تواند کم خونی را درمان کند.

3- جگر سیاه و سفید، ماده ای مغذی برای خانم های باردار و رشد جنین
مصرف جگر گوسفندی در دوران بارداری، به منظور تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر خواهد بود‌. با توجه به بروز اختلالات تغذیه ای و کم خونی در دوران بارداری، خوردن جگر می تواند در رفع این مشکلات کارساز باشد. از سوی دیگر اسید فولیک موجود در جگر، نقش مهمی در رشد سیستم عصبی جنین داشته و از ایجاد نقص های مادرزادی، نخاعی و مغزی جلوگیری خواهد کرد.

4- خواص جگر گوسفندی در جلوگیری از ایجاد ناراحتی های چشمی
ویتامین A موجود در جگر گوسفندی، نقش بسزایی در پیشگیری از عفونت چشم و آب مروارید دارد. علاوه بر آن ویتامین A در جگر، سموم بدن را نیز دفع می کند.

فواید و مضرات جگر گوسفندی

 

5- خاصیت ضد باکتری و ضد ویروسی جگر گوسفند
وجود ویتامین A و روی در جگر سیاه و سفید، سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از رگ های خونی نیز محافظت می کند. لازم به ذکر است که احتمال ابتلا به بیماری های عفونی و ویروسی، به دلیل کمبود ویتامین A در بدن وجود دارد. بنابراین مصرف جگر گوسفندی می تواند در پیشگیری از بروز این مشکلات کارآمد باشد.

6- تقویت حافظه و سیستم ایمنی بدن، از خواص جگر گوسفندی
بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی ماده مقوی جگر، مشخص شده که کولین موجود در آن نقش اساسی در تقویت حافظه ایفا می کند. از سوی دیگر، جگر به عنوان یک منبع غنی از کربوهیدرات می تواند میزان انرژی بدن را بالا برده و از این طریق به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند‌.

7- خواص جگر گوسفندی در سلامت استخوان ها
جگر حاوی ویتامین K بوده و این ماده به بدن در پردازش کلسیم و بهبود سلامت استخوان ها کمک خواهد کرد. به عبارت دیگر ویتامین K نقش موثری در کاهش خطر ابتلا به بیماری پوکی استخوان و همچنین تقویت سیستم گردش خون دارد.

8- تقویت مغز با مصرف جگر سیاه و سفید
جگر به دلیل داشتن ویتامین B، در تقویت مغز و حفظ سلامتی آن بسیار موثر خواهد بود. در واقع ویتامین B12 موجود در جگر از زوال عقل پیشگیری می کند. کمبود تیامین، سبب بروز اختلالات ذهنی شده که مصرف جگر سیاه و سفید مانع از بروز این بیماری می گردد.

 

طبع دل و جگر گوسفندی

دل و جگر گوسفند

با توجه به اینکه طبع جگر گوسفندی بر اساس طب سنتی گرم و مرطوب است. از این رو، برای افراد سرد مزاج غذای بسیار مناسبی به شمار می رود. همچنین توصیه می گردد که افراد گرم مزاج در مصرف این ماده مغذی زیاده روی نکنند تا دچار مضرات احتمالی آن نشوند.
طبع دل گوسفندی نیز گرم و خشک بوده و این ماده مقوی دیر هضم است. در صورت مصرف زیره و فلفل به همراه دل گوسفند و همچنین خوردن مربای زنجبیل پس از آن، به آسان‌تر شدن هضم این ماده مغذی کمک زیادی خواهد کرد.

بعد از جگر چه بخوریم؟

جگر به عنوان یک ماده مغذی حساس به شمار می رود، از این رو، اطمینان از سلامت آن بسیار اهمیت دارد. جگر سالم فاقد هرگونه بوی بد بوده و با حفظ خاصیت ارتجاعی و داشتن رنگ قرمز روشن شناخته می شود. در طب سنتی پس از مصرف جگر توصیه می شود که افراد گرم مزاج از گشنیز و سرکه و افراد سرد مزاج نیز از ادویه جات گرمی همچون نمک، زیره و دارچین استفاده نمایند.

خواص جگر سفید برای چشم

یکی از اصلی ترین ویتامین های مورد نیاز بدن که می توان از آن نام برد، ویتامین A است. با توجه به ویتامین A یا رتینول موجود در جگر سفید، این ماده مغذی سبب بهبود بینایی و تقویت چشم شده و گزینه ای مناسب برای افرادی است که با مشکل خشکی قرنیه چشم روبرو هستند.

بهترین زمان مصرف جگر

از آنجا که جگر به عنوان یک غذای سنگین سرشار از انواع مواد مغذی و ویتامین ها محسوب می شود، از این رو، خوردن آن در شب نسبت به روز با عوارض بیشتری همراه خواهد بود. پس توصیه می شود که جگر سیاه و سفید در طول روز مصرف شود تا فرصت کافی برای هضم کامل آن تا شب وجود داشته باشد.

 

لازم به ذکر است که حداکثر زمان استفاده از جگر گوسفندی تازه پس از تهیه آن، به مدت ۲ روز می باشد. به عبارت دیگر احتمال خراب شدن جگر بیشتر از این مدت بسیار زیاد خواهد بود. علاوه بر آن، نبایستی جگر را در فریزر قرار داد، زیرا که این امر سبب از بین رفتن خواص آن می گردد.

مضرات جگر سفید و سیاه گوسفندی

فواید جگر سیاه و سفید گوسفندی

همانگونه که ذکر شد، فواید و خواص جگر گوسفندی برای سلامت بدن‌ فراوان است. با این حال مصرف این ماده مغذی می تواند مضراتی را نیز برای انسان به دنبال داشته باشد. بنابراین نباید در خوردن آن زیاده روی نمود. در ادامه به مضرات جگر گوسفندی اشاره خواهیم کرد.

  • کلسترول بالای جگر گوسفندی برای برخی از افراد می تواند مضر و نگران کننده باشد، چرا که سبب بروز بیماری های جبران ناپذیری همچون ناراحتی های قلبی و عروقی خواهد شد. همچنین مصرف بیش از اندازه جگر و کلسترول بالای آن در دراز مدت می تواند سکته قلبی را به همراه داشته باشد.
  • ایجاد ناهنجاری در جنین، از دیگر عوارض مصرف بیش از حد جگر در دوران بارداری محسوب می شود.
  • احتمال ورود انگل در بدن با خوردن جگر نیم پز وجود دارد. از این رو توصیه می گردد که جگر در زمان مصرف کاملا پخته شود.
  • زیاده روی در مصرف جگر، احتمال مسمومیت با ویتامین A را افزایش می دهد. در واقع کبد قادر به پردازش ویتامین A اضافی بدن نخواهد بود. از علائم این نوع مسمومیت می توان به سردرد، خواب آلودگی، حالت تهوع، تحریک پذیری و … اشاره نمود. علاوه بر آن افزایش میزان ویتامین A در بدن، احتمال تضعیف استخوان ها و شکستگی آنها را در پی خواهد شد.

 

جگر گوسفندی حاوی چه ترکیبات و ویتامین هایی است؟

جگر سیاه و سفید گوسفند، یک منبع غنی از مواد معدنی و ویتامین های مختلف محسوب می شود و از کالری پایین تری نسبت به گوشت های دیگر برخوردار است. همچنین جگر یک ماده غذایی کامل جهت خون‌سازی به شمار می رود. این ماده مغذی به عنوان منبعی سرشار از پروتئین ها، توانایی تامین اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن را داراست و کمک شایانی به عضله سازی و تقویت سیستم متابولیسم بدن خواهد کرد. در این قسمت به بررسی ارزش غذایی و خواص جگر گوسفندی خواهیم پرداخت.

با فواید گوشت گوسفندی در این لینک آشنا شوید.

 

انواع ویتامین های گروه B

جگر گوسفندی سرشار از ویتامین های گروه B از جمله ب ۱۲، ب ۵، ب ۹، ب ۲ و ب ۳ می باشد.
صد گرم جگر دارای پانزده برابر ویتامینB12 مورد نیاز بدن می باشد. این ویتامین در ایجاد گلبول های قرمز و سوخت و ساز سلولی نقش بسیار مهمی ایفا می کند. همچنین ب۱۲ در درمان مشکل افسردگی و بهبود عملکرد عصبی، درمان اختلالات خواب، پیشگیری از پوکی استخوان و کاهش احتمال ابتلا به آلزایمر اهمیت زیادی دارد.

صد گرم جگر می تواند بیشتر از ۲ برابر ویتامین B2 یا ریبوفلاوین مورد نیاز بدن را تامین نماید. ریبوفلاوین نقش ضروری در کارکرد صحیح سلول ها و تبدیل نمودن مواد غذایی به انرژی را دارد. از این رو، با مصرف جگر، افزایش توان و انرژی بدنی دور از انتظار نیست.

نیاسین یا ویتامین B3 موجود در هر صد گرم جگر گوسفندی، قادر به تامین ۸۱ درصد از نیاسین ضروری بدن می باشد. از فواید این ویتامین می توان به کاهش تری گلیسرید و کنترل میزان کلسترول خون اشاره نمود که همین مسئله مانع از بروز تصلب شرایین و ناراحتی های قلبی خواهد شد. علاوه بر آن، نیاسین کمک شایانی به درمان دیابت و کنترل قند خون می کند. کاهش آکنه، تسکین خارش و التهابات پوستی و بهبود قرمزی پوست از دیگر مزیت های ویتامین B3 می باشد. همچنین نیاسین موجود در جگر، دردها و التهابات مفصلی و تشنج را کاهش می دهد.

ویتامین B5 موجود در صد گرم جگر گوسفندی، قادر به تامین ۶۱ درصد از نیاز بدن به این ویتامین می باشد. پانتوتنیک اسید یا ویتامین B5 نقش موثری در سوخت و ساز چربی ها، کربوهیدرات ها، پروتئین ها و همچنین تولید گلبول های قرمز خون دارد. علاوه بر آن تولید انرژی و تجزیه اسیدهای آمینه در بدن توسط ویتامین B5 صورت می گیرد. این ویتامین در آبرسانی پوست، افزایش ضخامت موها و درمان سریع زخم ها بسیار موثر عمل خواهد کرد.
ویتامین B9 از دیگر ویتامین های موجود در جگر گوسفندی می باشد. نقش این ویتامین در رشد و تشکیل سلول DNA بسیار حائز اهمیت است.

 

جگر گوسفندی، منبع غنی از آهن

آهن موجود در ۱۰۰ گرم جگر گوسفندی می تواند نیمی از نیاز روزانه بدن به این ویتامین را فراهم نماید. جگر گوسفندی یک ماده غذایی خون ساز تلقی می شود. وظیفه آهن، رساندن اکسیژن لازم به اعضا و بافت های بدن و همچنین ساخت گلبول های قرمز خون می باشد. آهن موجود در جگر موجب تقویت عضلات و کاهش نشانه های خستگی مفاصل می گردد.

وجود مس در جگر گوسفندی

مس موجود در صد گرم جگر گوسفند، حاوی بیش از ۳ برابر نیاز روزانه بدن به این عنصر می باشد. مس نقش ضروری در فعالیت آنزیم ها داشته و کمک زیادی به کارکرد صحیح مغز و تولید انرژی خواهد کرد.

ویتامین A موجود در جگر گوسفند

در صد گرم جگر گوسفندی، به میزان ۴ برابر نیاز روزانه بدن ویتامین A وجود دارد. این ویتامین محلول در چربی، در بدن ذخیره شده و به عنوان یک کاتالیزور مهم در کارکرد بیوشیمیایی بدن محسوب می گردد. از دیگر خواص ویتامین A موجود در جگر گوسفندی می توان به بهبود سیستم ایمنی بدن، پیشگیری از ایجاد بیماری های عفونی و پیری زودرس، بهبود باروری، رشد استخوان ها و جذب مواد مفید و مغذی و همچنین تقویت چشم و بینایی اشاره نمود.

کولین موجود در جگر گوسفندی

کولین در رشد کبد و مغز دارای نقش اساسی بوده و به عنوان یک ماده مغذی در رشد جنین در دوران بارداری محسوب می شود.

سخن پایانی

جگر گوسفندی از مواد مغذی بسیار مفید و خوشمزه محسوب می شود که همواره طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است. به خاطر داشته باشید که هنگام مصرف، جگر را به خوبی بپزید تا انگل ها و میکروب ها آن به طور کامل از بین برود. این غذای سرشار از انواع مواد معدنی و ویتامین ها از خواص شگفت انگیزی همچون تقویت بینایی و مغز، رفع کم خونی، پیشگیری از پوکی استخوان، تقویت سیستم ایمنی بدن و … برخوردار است.

 

در این سایت ببینید: آخرین قیمت خروس زنده در تهران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

افرادی که قصد دارند، جدیدترین و آخرین قیمت گوسفند زنده را بدانند، کلیک کنند.